ČERNICOVÝ ocot Pödör
Podrobný popis
Výnimočný bobuľový ocot
Už len jeho výnimočná fialová farba robí z černicového octu klenot vo vašej kuchyni. Ako je známe, gurmánska láska ide cez žalúdok, a tak Pödör zaisťuje, že každá kvapka octu splní vaše vysoké očakávania. Černicový ocot vyrobený z čerstvých bobúľ chutí intenzívne ovocne a dáva predstavu o tom, koľko kyprých plodov sa v ňom nachádza. Černicový ocot sa vyrába len z tých najlepších bobúľ, ktoré sa starostlivo zbierajú a spracovávajú na šťavu. Pri dvoch fermentačných procesoch sa najskôr vyrobí alkohol, ktorý sa potom premení na kyselinu. V Pödör sa to deje za prísnych predpisov o kvalite.
POZITÍVNE ÚČINKY OCTU Z ČERNÍC
Ovocné octy sa považujú za obzvlášť bohaté na živiny, pretože v octe sú prítomné aj mnohé vitamíny, minerály a stopové prvky z ovocia. Černice sú obzvlášť bohaté na provitamín A, ktorý sa v tele premieňa na vitamín A. Dostatok vitamínu A je nevyhnutný pre zdravé oči. Ďalšími vitamínmi v černiciach sú vitamíny C, E a skupina B, ktoré posilňujú imunitný systém. Hoci vitamíny sú obsiahnuté v nižšej koncentrácii ako v čerstvom ovocí, kyselina octová dopĺňa aktívny komplex s antibakteriálnym účinkom.
POUŽÍVANIE OCTU Z ČERNÍC
Ostružinový ocot so silnými bobuľami a nápadnou farbou vynikne v mnohých jedlách. Ocot dokonale zachytáva čerstvosť bobúľ, a preto sa odporúča najmä do letných šalátov. Ovocná kyslosť harmonizuje s rôznymi olejmi, vrátane tekvicového, vlašského, píniového, lieskového a pistáciového oleja. Aby mäso pred pečením zmäklo, labužníci ho radi nakladajú do marinády s černicovým octom. Na tento spôsob prípravy sa výborne hodí červené mäso a divina. Ale černicový ocot vie byť nielen výdatný! Sladký ocot sa hodí k ovocným dezertom, ako sú krémy alebo ovocné šaláty.
INGREDIENCIE
černicový ocot
VÝŽIVOVÉ FAKTY
100 g obsahuje v priemere:
Energia: 51 kJ / 12 kcal
Tuk: 0 g
z toho:
Nasýtené mastné kyseliny: 0 g
Sacharidy: 3 g
z toho:
Cukor: 3 g
Bielkoviny: 0 g
Soľ: 0 g
SKLADOVANIE
Ocot by mal byť vždy chránený pred svetlom a skladovaný vo vzduchotesnej nádobe. Za týchto podmienok je jeho kvalita zachovaná takmer neobmedzene.
Odrezky sú prirodzené, bez známok nižšej kvality.
Nefiltrovaný ovocný ocot – pred použitím pretrepte!
Krajina pôvodu : Rakúsko
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.