ČERVENÝ VÍNNY ocot Pödör
Podrobný popis
Bledočervená octová klasika
Znalci tiež radi označujú červený vínny ocot ako „dušu vína“. Je na tom niečo pravdy, pretože v Pödör sa na červený vínny ocot spracovávajú iba esencie z vynikajúcich červených vín. Ocot si dlho rozvinie svoju charakteristickú chuť a zreje v drevených sudoch. Vďaka sofistikovanej skladovacej technológii Pödör nie sú potrebné žiadne prísady pre správnu fermentáciu octu. Len kvalitné červené víno sa premení na minimálne rovnako kvalitný červený vínny ocot. Bez prídavných látok, bez konzervačných látok, bez aróm.
Rovnako ako ocot z bieleho vína, aj ocot z červeného hrozna boduje veľmi intenzívnou chuťou. To pripomína jeho východiskový produkt, červené víno. Keďže červený vínny ocot Pödör je prírodný produkt, jeho farba sa môže z roka na rok líšiť. Podľa toho, ako dopadne zber hrozna a tým aj výroba vína, sa v každom ročníku rozvíja jedinečná chuť.
POUŽITIE OCTU Z ČERVENÉHO VÍNA
Výrazný a silný s jasným buketom červeného vína: nie, červený vínny ocot nie je exemplár, ktorý sa musí skrývať! Nie príliš sladký a skôr kyslý ocot vyrobený z najkvalitnejšieho červeného vína je skutočnou alternatívou balzamikového octu. Jeho bohatá vôňa harmonizuje s olejmi, ktoré sú rovnako silné ako olej z vlašských orechov, lieskových orieškov, hroznových jadier alebo marhuľových jadier vo všetkých druhoch listových šalátov. Nie nadarmo dal vínny ocot slávnej „Vinaigrette“ meno. Navyše, ocot z červeného vína sa stal nepostrádateľným v talianskej kuchyni.
Ocot z červeného vína vyzerá dobre s lahodnými pečienkami, jedlami z diviny alebo marinádami s čerstvými bylinkami. A hnedé omáčky dostanú to isté s trochou červeného vínneho octu. Ak v kuchyni milujete pestrosť, pri nakladaní by ste mali použiť aj červený vínny ocot. Jeho jedinečná vôňa červeného vína uchováva zeleninu chutným spôsobom.
INGREDIENCIE
červený ocot, antioxidant, disiričitan draselný
VÝŽIVOVÉ FAKTY
100 g obsahuje v priemere:
Energia: 82 kJ / 20 kcal
Tuk: 0 g
z toho:
Nasýtené mastné kyseliny: 0 g
Sacharidy: 2 g
z toho:
Cukor: 1 g
Bielkoviny: 0,2 g
Soľ: 0 g
SKLADOVANIE
Ocot by mal byť vždy chránený pred svetlom a skladovaný vo vzduchotesnej nádobe. Za týchto podmienok je jeho kvalita zachovaná takmer neobmedzene.
Odrezky sú prirodzené, bez známok nižšej kvality.
Nefiltrovaný ovocný ocot – pred použitím pretrepte!
Krajina pôvodu : Rakúsko
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.