SLIVKOVÝ ocot Pödör
Podrobný popis
Ocot pre intenzívne chvíle chuti
Pödör ťaží z dlhoročných skúseností s výrobou octu, najmä pokiaľ ide o slivkový. Pretože na zachytenie plnej chuti vo fľaši je potrebný cit pre správny čas zberu. V tom je tajomstvo Pödörovho slivkového octu: len slivky zozbierané na vrchole svojej zrelosti majú tú najintenzívnejšiu chuť. Bez pridania chemických konzervantov alebo aróm.
Ďalším znakom kvality je riadené kvasenie, ktoré je pri slivkovom octe o to dôležitejšie. Počas dvoch fermentačných procesov sa neustále kontroluje teplota a prísun kyslíka, aby baktérie mohli optimálne fungovať.
Slivkový ocot potom ďalej dozrieva v drevených sudoch, než sa k vám konečne dostane vo fľašiach.
POUŽITIE SLIVKOVÉHO OCTU
Jeho tmavá farba dáva predstavu o elegantnom charaktere slivkového octu. Tento ovocný ocot s plným telom, intenzívne ovocným nádychom a jasnými tónmi sliviek prináša rozmanitosť do každodenného varenia. Znalci používajú slivkový ocot na marinovanie surových rýb a mäsa, aby bolo pekné a jemné. V omáčkach pre hydinu, ako je morka, kačica alebo hus, ocot z jesenných plodov prináša konečnú bodku. Kuchári, ktorí radi experimentujú, ocenia sladkosť slivkového octu a pokvapkajú ním zmrzlinu, koláč alebo mäkký syr.
POZITÍVNY ÚČINOK SLIVKOVÉHO OCTU
Slivkový ocot obsahuje množstvo zdravých zložiek, vďaka ktorým je ovocie také cenné. Vitamíny , minerály a stopové prvky sú príjemné pre vaše telo. Kyselina octová je však zložka, ktorá nevzniká v zrelom ovocí, ale až počas procesu fermentácie. Čistí zvnútra, pôsobí antibakteriálne a neutralizuje hodnotu pH v organizme.
INGREDIENCIE
slivkový ocot
VÝŽIVOVÉ FAKTY
100 g obsahuje v priemere:
Energia: 51 kJ / 12 kcal
Tuk: 0 g
z toho:
Nasýtené mastné kyseliny: 0 g
Sacharidy: 3 g
z toho:
Cukor: 3 g
Bielkoviny: 0 g
Soľ: 0 g
SKLADOVANIE
Ocot by mal byť vždy chránený pred svetlom a skladovaný vo vzduchotesnej nádobe. Za týchto podmienok je jeho kvalita zachovaná takmer neobmedzene.
Odrezky sú prirodzené, bez známok nižšej kvality.
Nefiltrovaný ovocný ocot – pred použitím pretrepte!
Krajina pôvodu : Rakúsko
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.